GetBodySmart.com
Follow Us:
Lateral Skull Bone Markings - Quiz 1
>
16 Questions
1. Name the skull bone marking.
Answer: Frontal process of the maxilla bone (processeus frontalis maxillae).
2. Name the skull bone marking.
Answer: Ramus of the mandible bone (ramus mandibulae).
3. Name the skull bone marking.
Answer: Temporal process of the zygomatic bone (processus temporalis zygomatici).
4. Name the skull bone marking.
Answer: Coronoid process of the mandible bone (processus coronoideus mandibulae).
5. Name the skull bone marking.
Answer: Mental foramen of the mandible bone (foramen mentale mandibulae).
6. Name the skull bone marking.
Answer: Condyloid or condylar process of the mandible bone (processus condylaris mandibulae).
7. Name the skull bone marking.
Answer: Body of the mandible bone (corpus mandibulae).
8. Name the skull bone marking.
Answer: Angle of the mandible bone (angulus mandibulae).
9. Name the skull bone marking.
Answer: Zygomatic process of the maxilla bone (processus zygomaticus maxillae).
10. Name the skull bone marking.
Answer: Head of the mandible bone (caput mandibulae).
11. Name the skull bone marking.
Answer: Frontal process or frontosphenoidal process of the zygomatic bone (process frontalis zygomatici).
12. Name the skull bone marking.
Answer: Mandibular notch of the mandible bone (incisura mandibulae).
13. Name the skull bone marking.
Answer: Alveolar process of the maxilla bone (processus alveolaris maxillae).
14. Name the skull bone marking.
Answer: Neck of the mandible (collum mandibulae).
15. Name the skull bone marking.
Answer: Body of the maxilla bone (corpus maxillae).
16. Name the skull bone marking.
Answer: Alveolar part of the mandible bone (pars alveolaris mandibulae).
References
Site References
Share
GetBodySmart - An interactive, animated exploration of anatomy and physiology, human anatomy, and human physiology.