GetBodySmart.com
Follow Us:
Orbital Skull Bone Markings Quiz
>
6 Questions
1. Name the skull bone marking.
Answer: Lesser wing of the sphenoid bone (ala minor sphenoidalis.
2. Name the skull bone marking.
Answer: Orbital surface of the maxilla bone (facies orbitalis maxillae).
3. Name the skull bone marking.
Answer: Supraorbital notch or foramen of the frontal bone (incisura supraorbitalis frontalis or foramen supraorbitae frontalis).
4. Name the skull bone marking.
Answer: Orbital surface of the greater wing portion of the sphenoid bone (facies orbitalis sphenoidalis).
5. Name the skull bone marking.
Answer: Infraorbital foramen of the maxilla bone (foramen infraorbitale maxillae).
6. Name the skull bone marking.
Answer: Orbital surface of the zygomatic bone (facies orbitalis zygomatici).
7. Name the skull bone marking.
Answer: Optic canal of the sphenoid bone (canalis opticus sphenoidalis).
8. Name the skull bone marking.
Answer: Inferior orbital fissure (fissura orbitalis inferior).
9. Name the skull bone marking.
Answer: Orbital surface or plate of the frontal bone (facies orbitalis frontalis).
10. Name the skull bone marking.
Answer: Lacrimal groove or sulcus of the lacrimal bone (sulcus lacrimalis).
11. Name the skull bone marking.
Answer: Superior orbital fissure of the sphenoid bne (fissura orbitalis superior spendoidalis).
12. Name the skull bone marking.
Answer: Orbital plate of the ethmoid bone (lamina orbitalis ethmoidalis).
References
Site References
Share
GetBodySmart - An interactive, animated exploration of anatomy and physiology, human anatomy, and human physiology.