GetBodySmart.com
Follow Us:
Posterior Skull Bone Markings Quiz
>
16 Questions
1. Name the skull bone marking.
Answer: Squamous part of the occipital bone (squama occipitalis).
2. Name the skull bone marking.
Answer: Squamous part of the temporal bone or temporal squama (pars squamosa; squama temporalis).
3. Name the skull bone marking.
Answer: Occipital condyle of the occipital bone (condylus occipitalis).
4. Name the skull bone marking.
Answer: Mastoid part of the temporal bone (pars mastoidea temporalis).
5. Name the skull bone marking.
Answer: Parietal foramen of the parietal bone (foramen parietale).
6. Name the skull bone marking.
Answer: External occipital protuberance (protuberantia occipitalis externa occipitalis).
7. Name the skull bone marking.
Answer: Styloid process of the temporal bone (processus styloideus temporalis).
8. Name the skull bone marking.
Answer: Angle of the mandible bone (angulus mandibulae).
9. Name the skull bone marking.
Answer: Inferior nuchal line of the occipital bone (linea nuchalis inferior occipitalis).
10. Name the skull bone marking.
Answer: Ramus of the mandible bone (ramus mandibulae).
11. Name the skull bone marking.
Answer: External occipital crest of the occipital bone (crista occipitalis externa).
12. Name the skull bone marking.
Answer: Mastoid process of the temporal bone (processus mastoideus temporalis).
13. Name the skull bone marking.
Answer: Superior nuchal line of the occipital bone (linea nuchalis superior occipitalis).
14. Name the skull bone marking.
Answer: Mastoid notch of the temporal bone (incisura mastoidea temporalis).
15. Name the skull bone marking.
Answer: Highest nuchal line of the occipital bone (linea nuchalis suprema occipitalis).
16. Name the skull bone marking.
Answer: Body of the mandible bone (Corpus mandibulae).
References
Site References
Share
GetBodySmart - An interactive, animated exploration of anatomy and physiology, human anatomy, and human physiology.