GetBodySmart.com
Follow Us:
Cranial Floor Skull Bone Markings - Quiz 1
>
16 Questions
1. Name the skull bone marking.
Answer: Optic canal of the sphenoid bone (canalis opticus sphenoidale).
2. Name the skull bone marking.
Answer: Body of the sphenoid bone (corpus sphenoidale).
3. Name the skull bone marking.
Answer: Cribriform plate of the ethmoid bone (lamina cribrosa ethmoidalis).
4. Name the skull bone marking.
Answer: Greater wing of the sphenoid bone (ala major sphenoidale).
5. Name the skull bone marking.
Answer: Orbital part of the frontal bone (pars orbitalis frontalis).
6. Name the skull bone marking.
Answer: Foramen ovale of the sphenoid bone (foramen ovale sphenoidale).
7. Name the skull bone marking.
Answer: Sella turcica of the sphenoid bone (sella turcica sphenoidale).
8. Name the skull bone marking.
Answer: Lesser wing of the sphenoid bone (ala minor sphenoidale).
9. Name the skull bone marking.
Answer: Hypophyseal fossa of the sphenoid bone (fossa hypophysialis sphenoidale).
10. Name the skull bone marking.
Answer: Orbital surface or plate of the frontal bone (facies orbitalis frontalis).
11. Name the skull bone marking.
Answer: Foramen rotundum of the sphenoid bone (foramen rotundum sphenoidale).
12. Name the skull bone marking.
Answer: Tuberculum sellae of the sphenoid bone (tuberculum sellae sphenoidale).
13. Name the skull bone marking.
Answer: Crista galli of the ethmoid bone (crista galli ethmoidalis).
14. Name the skull bone marking.
Answer: Anterior clinoid process of the sphenoid bone (anterior clinoid process sphenoidale).
15. Name the skull bone marking.
Answer: Dorsum sallae of the sphenoid bone (dorsum sallae sphenoidale).
16. Name the skull bone marking.
Answer: Foramen spinosum of the sphenoid bone (foramen spinosum sphenoidale).
17. Name the skull bone marking.
Answer: Chiasmatic groove or prechiasmatic sulcus of the sphenoid bone (sulcus chiasmaticus or sulcus prechiasmaticus sphenoidale).
18. Name the skull bone marking.
Answer: Posterior clinoid process of the sphenoid bone (processus clinoideus posterior sphenoidale).
References
Site References
Share
GetBodySmart - An interactive, animated exploration of anatomy and physiology, human anatomy, and human physiology.